Hei!

Olen Laura Sirkiä, ohjauksen ja opetuksen ammattilainen. Tällä hetkellä opiskelen myös psykoterapeutiksi Helsingin yliopistossa. Minulla on laaja ohjaus- ja opetuskokemus sekä ylä- että alakoulusta. Työskennellessäni erityisopetuksen saralla harjaannuin toimimaan haastavissakin tilanteissa erilaisten ihmisten kanssa. Olen tehnyt paljon sekä moniammatillista yhteistyötä että yhteistyötä huoltajien kanssa haastavissa tilanteissa. Opinto-ohjaajan työssäni yläkoulussa nautin nuorten ohjaamisesta ja tulevaisuuden haaveiden kartoittamisesta yhdessä nuorten kanssa. Lukuvuoden 2020-2021 työskentelin lukion opinto-ohjaajana, jolloin toimenkuvaani kuului erityisesti koronan vuoksi opinnoissaan tukea ja ohjausta tarvitsevien opiskelijoiden tukeminen. Tällä hetkellä työskentelen oppivelvollisuuden erityisasiantuntijana ja vastaan mm. oppivelvollisuuden laajentumisen myötä tulleesta asuinkunnan ohjaus- ja valvontavastuusta. Ohjaan, tuen ja autan toisen asteen koulupudokkaita haastavissa elämäntilanteissa.

Vaikka pidän työstäni koulumaailmassa, on veri vetänyt aina yrittäjyyden pariin. Vuonna 2018 lanseeraamani oppilaanohjauksen oppimateriaali www.omaopo.com yläkouluihin mahdollisti vihdoin haaveeni osa-aikaisesta yrittäjyydestä. Käytyäni RMP/RSMP motivaatiovalmentajakoulutukset oivalsin myös paljon lisää itsestäni ja samalla kipinä tehdä ohjaustyötä koulumaailman ulkopuolella vahvistui.  Yrittäjyyden ja OhjausAvun palveluiden kautta haluan kehittyä ja laajentaa osaamistani myös koulumaailman ulkopuolelle, sekä tarjota ohjaus- ja terapiapalveluita nuorten lisäksi myös aikuisten maailmaan. 

Erityisenä vahvuutenani pidän ihmisten kohtaamista, kannustavan ja rennon ilmapiirin luomista. Teen työtäni suurella sydämellä ja vahvalla ammattitaidolla. Pätevänä ohjausalan ammattilaisena minulla on kyky ohjauskeskustelujen kautta saada asiakas oivaltamaan asioita ja tekemään itselleen ja tulevaisuudelleen sopivia päätöksiä. Psykoterapeuttiopintojen myötä läsnäolon, kohtaamisen ja empaattisen kuuntelun taitoni tulevat varmasti kehittymään vielä paremmiksi.

Koulumaailma ja työelämä ja ympäröivä yhteiskunta elävät tällä hetkellä isojen muutosten aikaa. Nyt jos koskaan yksilöt tarvitsevat laadukasta ohjausta ja terapiapalveluita pärjätäkseen nopeasti muuttuvassa maailmassa. Ohjauksen avulla autan ammatinvalinnassa sekä ohjaan suunnittelemaan esimerkiksi lukion jälkeistä koulutuspolkua. Kasvatus- ja opetusalan työyhteisöt voivat tilata minulta alaan liittyvää koulusta ja/tai tukea työhyvinvointiin. Tarjoan ohjauksen avulla uusia näkökulmia myös työttömille tai alan vaihtajille. Psykoterapeuttikoulutuksen myötä laajennan palveluvalikoimaani myös terapiaa tarjoamalla.

Ota siis askel eteenpäin kohti uutta tulevaisuutta ja varaa aika itsellesi tai osta palveluitani lahjaksi!

Iloja sun päivään!

Laura