Hei!

Olen Laura Sirkiä, ohjauksen ja opetuksen ammattilainen. Minulla on laaja ohjaus- ja opetuskokemus sekä ylä- että alakoulusta. Työskennellessäni erityisopettajana/erityisluokanopettaja olen harjaantunut toimimaan haastavissakin tilanteissa erilaisten ihmisten kanssa. Olen tehnyt paljon moniammatillista yhteistyötä ja ohjannut myös vanhempien vertaistukiryhmää sairaalakoulussa. Opinto-ohjaajan työssäni yläkoulussa nautin nuorten ohjaamisesta ja tulevaisuuden haaveiden kartoittamisesta yhdessä nuorten kanssa.

Tammikuusta 2020 lähtien olen toiminut Keravalla konsultoivana erityis/resurssiopettajana peruskoulussa. Vaikka pidän työstäni peruskoulussa, on veri vetänyt aina yrittäjyyden pariin. Vuonna 2018 lanseeraamani oppilaanohjauksen oppimateriaali www.omaopo.com yläkouluihin mahdollisti vihdoin haaveeni osa-aikaisesta yrittäjyydestä. Käytyäni RMP/RSMP motivaatiovalmentajakoulutukset oivalsin myös paljon lisää itsestäni ja samalla kipinä tehdä ohjaustyötä koulun ulkopuolella vahvistui. Kolmannen lapsen kanssa hoitovapaalla ollessani aloitin tekemään ohjaustyötä myös yrittäjänä osa-aikaisesti. Yrittäjyyden ja Ohjausavun palveluiden kautta haluan kehittyä ja laajentaa osaamistani myös koulumaailman ulkopuolelle sekä tarjota ohjauspalveluita nuorten lisäksi myös aikuisten maailmaan. 

Erityisenä vahvuutenani pidän ihmisten kohtaamista, kannustavan ja rennon ilmapiirin luomista ohjaus- ja opetustilanteissa. Minulla on taito ohjata jämäkästi mutta samalla lempeästi yksilöä kunnioittaen. Teen työtäni suurella sydämellä ja vahvalla ammattitaidolla.

Ohjaus on oma tieteenalansa. Taustani erityisopetuksen saralla antaa minulle lisäksi laajempaa näkökulmaa asioihin. Pätevänä ohjausalan ammattilaisena minulla on kyky ohjauskeskustelujen kautta saada asiakas oivaltamaan asioita ja tekemään itselleen ja tulevaisuudelleen sopivia päätöksiä. 

Suomalainen koulumaailma ja työelämä elää tällä hetkellä isojen muutosten aikaa. Nyt jos koskaan yksilöt tarvitsevat laadukasta ohjausta pärjätäkseen nopeasti muuttuvassa maailmassa. Ohjauksen avulla autan ammatinvalinnassa sekä ohjaan suunnittelemaan esimerkiksi lukion jälkeistä koulutuspolkua. Tarjoan ohjauksen avulla uusia näkökulmia myös työttömille tai alan vaihtajille. Järjestän myös opetusalan henkilöstölle koulutusta nimeltä RMP-motivaatiovalmennus ammatillisen kasvun ja työhyvinvoinnin edistäjänä.

Ota siis askel eteenpäin kohti uutta tulevaisuutta ja varaa aika itsellesi tai osta palveluitani lahjaksi!

Iloja sun päivään!

Laura