Hei!

Olen Laura Sirkiä, ohjauksen ja opetuksen ammattilainen. Minulla on laaja ohjaus- ja opetuskokemus sekä ylä- että alakoulusta. Työskennellessäni erityisopetuksen saralla harjaannuin toimimaan haastavissakin tilanteissa erilaisten ihmisten kanssa. Olen tehnyt paljon moniammatillista yhteistyötä ja ohjannut myös vanhempien vertaistukiryhmää sairaalakoulussa. Opinto-ohjaajan työssäni yläkoulussa nautin nuorten ohjaamisesta ja tulevaisuuden haaveiden kartoittamisesta yhdessä nuorten kanssa. Lukuvuoden 2020-2021 työskentelin lukion opinto-ohjaajana, jolloin toimenkuvaani kuului erityisesti koronan vuoksi opinnoissaan tukea ja ohjausta tarvitsevien opiskelijoiden tukeminen. Tällä hetkellä työskentelen oppivelvollisuuden erityisasiantuntijana ja vastaan mm. oppivelvollisuuden laajentumisen myötä tulleesta asuinkunnan ohjaus- ja valvontavastuusta. 

Vaikka pidän työstäni koulumaailmassa, on veri vetänyt aina yrittäjyyden pariin. Vuonna 2018 lanseeraamani oppilaanohjauksen oppimateriaali www.omaopo.com yläkouluihin mahdollisti vihdoin haaveeni osa-aikaisesta yrittäjyydestä. Käytyäni RMP/RSMP motivaatiovalmentajakoulutukset oivalsin myös paljon lisää itsestäni ja samalla kipinä tehdä ohjaustyötä koulumaailman ulkopuolella vahvistui.  Yrittäjyyden ja Ohjausavun palveluiden kautta haluan kehittyä ja laajentaa osaamistani myös koulumaailman ulkopuolelle, sekä tarjota ohjauspalveluita nuorten lisäksi myös aikuisten maailmaan. 

Erityisenä vahvuutenani pidän ihmisten kohtaamista, kannustavan ja rennon ilmapiirin luomista ohjaus- ja opetustilanteissa. Minulla on taito ohjata jämäkästi mutta samalla lempeästi yksilöä kunnioittaen. Teen työtäni suurella sydämellä ja vahvalla ammattitaidolla. Pätevänä ohjausalan ammattilaisena minulla on kyky ohjauskeskustelujen kautta saada asiakas oivaltamaan asioita ja tekemään itselleen ja tulevaisuudelleen sopivia päätöksiä. 

Suomalainen koulumaailma ja työelämä elää tällä hetkellä isojen muutosten aikaa. Nyt jos koskaan yksilöt tarvitsevat laadukasta ohjausta pärjätäkseen nopeasti muuttuvassa maailmassa. Ohjauksen avulla autan ammatinvalinnassa sekä ohjaan suunnittelemaan esimerkiksi lukion jälkeistä koulutuspolkua. Tarjoan ohjauksen avulla uusia näkökulmia myös työttömille tai alan vaihtajille. 

Ota siis askel eteenpäin kohti uutta tulevaisuutta ja varaa aika itsellesi tai osta palveluitani lahjaksi!

Iloja sun päivään!

Laura